Ракетний есмінець США “Росс” святкує Різдво в порту української Одеси

Дата: 25.12.2019
Автор:

До порту Одеси увійшов американський ракетний есмінець “Росс” (USS ROSS – DDG-71) класу “Арлі Берк”.

Есмінець пробуде в порту на Різдвяні свята. Про це йдеться у повідомленні Шостого флоту США у Twitter, яке цитує “Голос Америки”.

Раніше екіпаж “USS Ross” вже брав участь у міжнародних навчаннях “Сі Бріз-2016″ і тоді кілька днів провів у Одесі. Цьогоріч Ross два тижні перебував у Констанці (Румунія) та Варні (Болгарія) де проводив операції з гарантування безпеки, пише прес-центр Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України у Facebook.

Коли есмінець йшов у Чорному морі до Одеси, росіяни імітували ракетний удар по кораблю, повідомляє Командування повітряних сил ЗСУ.

“23 грудня фронтові бомбардувальники Су-24М, під прикриттям винищувачів Су-27 (Су-30) Російської Федерації в акваторії Чорного моря зімітували ракетний удар по надводній цілі. А ціль, за даними розвідки – ракетний есмінець Сполучених Штатів Америки “Ross”, який прямував до порту Одеса. Літаки здійснили маневр, типовий для авіаційного удару крилатими ракетами, й повернулись на аеродром базування”, – зауважують українські військові.
******************************************************************************
До речі, ”USS Ross” – один з двох есмінців США, які у квітні 2017 року нанесли потужний удар крилатими ракетами “Томагавк” по авіабазі Еш-Шайрат сирійського союзника Путіна – диктатора Асада. Ракетний удар став акцією відплати за застосування військами Асада хімічної зброї масового ураження, в результаті якого загинула велика кількість мирного населення. Американські “Томагавки”, випущені з есмінців “Росс” і “Портер”, одним ударом знищили за лічені секунди водночас близько 20 літаків радянського виробництва…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру