Відремонтоване волонтерами «Перемоги» авто визволяло донецьку Кліщіївку

Дата: 18.10.2023
Автор:

Ці штурмовики звільняли Кліщіївку на авто, відремонтованому «Перемогою» з Хрущівки

Кліщіївка. Назва цього села на Донеччині довгий час не сходила з новинних шпальт та зведень військових. Кліщіївка – село на кілька кілометрів південніше міста Бахмут. Ще до повномасштабного вторгнення росії воно було укріпрайоном наших військових, адже за якихось 15 кілометрів була вже тимчасово окупована Горлівка…

5-а окрема штурмова бригада недаремно має гасло "На вістрі списа" - вона постійно б'ється з російськими окупантами на найгарячіших відтинках Східного фронту

Саме поблизу Кліщіївки несли службу військовослужбовці 5-ї окремої штурмової бригади, які на початку вересня звернулися про допомогу до волонтерів у Хрущівці на Золотоніщині. Для успішного виконання завдань їм терміново потрібно було відремонтувати автомобіль, пише “Козацький край”.

«Ходова частина та система запалювання від тривалої експлуатації авто у важких умовах фронтових доріг вийшла з ладу, негайно потрібні були запчастини» – згадує заступник директора СТОВ «Перемога» Олег Марченко. – Всі деталі були оперативно закуплені  та відправлені поштою хлопцям у найближче прифронтове відділення. Ми знали, що бійці забрали запчастини з пошти, проте кілька днів від них не було зворотного зв’язку, – ми хвилювалися, чи встигли допомогти хлопцям, чи всі ті запчастини підійшли… Проте вже за кілька воїни надіслали нам фото та відео зі словами вдячності. Виявилося, що як тільки вони забрали деталі – швидко полагодили авто і вирушили на штурм Кліщіївки. Фото та відео вони нам надіслали 18 вересня, а згодом з новин ми дізналися, що днем раніше Кліщіївку було звільнено силами штурмових підрозділів «Цунамі» і «Лють», 80-ою десантно-штурмовою та 5-ою штурмовою бригадами.

Це напевно один із найяскравіших моментів, коли ми з нашою маленькою допомогою відчули причетність до важливої битви за українську землю», – говорить Олег Марченко.

 

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру