Сили спецоперацій ЗСУ за одну ніч знищили як мінімум 9 гелікоптерів росії

Дата: 18.10.2023
Автор:

Вибухи на аеродромі у тимчасово окупованому Бердянську. Скріншот з відео, "злитого" в інтернет російськими окупантами

Командування Сил спеціальних операцій Збройних сил України повідомило, що під час нічного удару по аеродромах російських військ в окупованих Бердянську і Луганську були знищені дев’ять гелікоптерів РФ різних модифікацій, спеціальна техніка, яка була на аеродромах, пускова установка ППО, склад боєприпасів. Крім того, пошкоджені злітні смуги аеродромів.

Як повідомляють у ССО, операція, здійснена в ніч на 17 жовтня, мала назву DRAGONFLY.

«Сили спеціальних операцій отримали інформацію про використання противником аеродромів в тимчасово окупованих Бердянську та Луганську, а також перебування на них значної кількості авіаційної і спеціальної техніки, та боєприпасів. Зазначену інформацію було перевірено та отримано підтвердження. Координати та необхідні дані передано для ураження підрозділам Сил оборони. У результаті нанесення вогневого удару в ніч з 16 на 17 жовтня окупанти понесли значні втрати», – йдеться в повідомленні.

У командуванні ССО зазначили, що склад боєприпасів у Бердянську детонував до 4-ої ранку, а детонація у Луганську тривала до 11-ої ранку.

«Втрати у живій силі противника складають десятки загиблими та пораненими. Тіла досі дістають з-під завалів», – йдеться в повідомленні.

Редакція наразі не може перевірити ці дані з незалежних джерел.

Російські офіційні органи ситуацію поки що не коментували.

Вранці 17 жовтня Генштаб ЗСУ повідомив, що підрозділи українських ракетних військ уразили два російські гелікоптери на посадкових майданчиках, склад боєприпасів і артилерійський засіб військ РФ. Подробиць у Генштабі не навели. А Центр стратегічних комунікацій Збройних сил України повідомив, що в ніч на 17 жовтня українські війська завдали успішних ударів по гелікоптерах і обладнанню аеродромів російських військ поблизу окупованих Луганська і Бердянська.

Вночі жителі цих міст чули вибухи. Мер Мелітополя Іван Федоров опублікував відео вибухів у Бердянську.

За оновленими даними Генштабу ЗСУ, від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила 318 літаків та 317 гелікоптерів в Україні. Москва кількість своєї  втраченої техніки традиційно приховує. Хоча після ударів по аеродромах у тимчасово окупованих Бердянську і Луганську, телеграм-канали та інші інтернет-ресурси росії переповнені панічними повідомленнями у стилі “всьо пропало”…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру