Український анімаційний фільм “Мавка” стартував у прокаті в кінотеатрах країн Латинської Америки

Дата: 15.09.2023
Автор:

Український мультфільм “Мавка” вже показують у кінотеатрах Перу. Про це інформує пресслужба Державного агентства України з питань кіно.

Зазначається, що після Перу, мультфільм з’явиться у Бразилії, Уругваї, Еквадорі, Парагваї, Домініканській Республіці, Колумбії, Аргентині, Болівії, Мексиці, Венесуелі та Чилі.

“Раді бачити, як Мавка долає океани та континенти й дістається найвіддаленіших частин планети. Віримо, Берегиня Лісу підкорить серця перуанців й послужить культурним дипломатом, відкриваючи нашу культуру новим народностям”, – йдеться у повідомленні.

В агентстві також нагадали, що мультфільм створено за їхньої підтримки та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Кінотеатральну дистрибуцію в Україні здійснюють FILM.UA Distribution та Kinomania Film Distribution, а генеральним медіапартнером проєкту виступає канал “1+1″.

Що відомо про мультфільм “Мавка. Лісова пісня”

Український 3D-анімаційний фільм, який створений за мотивами драми-феєрії Лесі Українки та образів народної міфології. Фільм розповідає про кохання Мавки, духа лісу, і Лукаша, селянина-музиканта, а також про їхню боротьбу з жорстокою Килиною, яка хоче використати дерево життя для своїх корисливих цілей.

Робота над мультфільмом “Мавка. Лісова пісня” розпочалася ще у 2015 році. Протягом цих років творці змінювали сюжет, дизайн героїв, бюджет і дату прем’єри. Фільм було завершено наприкінці 2022 року. Фільм отримав державну підтримку в розмірі 25% початкового бюджету, який на той момент оцінювався в понад 98 млн грн. У 2020 році Рада з державної підтримки кінематографії схвалила збільшення бюджету проєкт в 1,9 раза.

Прем’єра мультфільму “Мавка. Лісова пісня” в кінотеатрах відбулась 2 березня. Касові збори за перший вікенд склали 24,9 млн грн, мультфільм подивились майже 190 тисяч глядачів. На другий тиждень прокату в Україні стрічка обійшла ”Аватар 2″ за кількістю проданих квитків. Також стало відомо, що мультик покажуть у понад 80 країнах світу,

21 березня повідомлялося, що ”Мавка. Лісова пісня” стала найкасовішим українським фільмом за часів незалежності.

Студія Animagrad, яка належить до Film.UA Group, співпрацюватиме з французькою компанією TeamTO у виробництві 3D-мультсеріалу за мотивами мультфільму “Мавка”. Навесні повнометражна версія українського мультфільму стала лідером прокату в кінотеатрах Франції.

16 червня у В’єтнамі стартував показ дубльованої версії. 29 червня глядачі у Сербії та Чорногорії побачили кінотеатральну прем’єру українського анімаційного фільму “Мавка. Лісова пісня”. У кінопрокаті Литви мультфільм з’явився 15 липня.

7 серпня український мультфільм “Мавка. Лісова пісня” став доступний для перегляду онлайн на території Іспанії, зокрема – на Amazon Prime. А 10 серпня мультфільм офіційно стартував у прокаті в кінотеатрах Північної Македонії.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру