Розмінування деокупованих лісів Донеччини триватиме десятиліттями

Дата: 17.08.2023
Автор:

Залишки російського реактивного снаряда у лісі під звільненим Лиманом на Донеччині

Частина лісового фонду Донеччини зазнавала пошкоджень ще з 2014 року. На сьогодні деокуповано понад 60 тис га, проте ці ліси досі становлять небезпеку, оскільки потребують розмінування. За попередніми даними 27 тис га — усипані вибухонебезпечними предметами, повідомили “Козацькому краю” у комунікаційному відділі Східного лісового офісу.

Саме ж розмінування — довготривалий процес, може тривати десятиліттями. Так спеціалісти групи розмінування ДСНС України розповідають, за пів дня можуть пройти близько 400 квадратних метрів території, і це – немало. Проте, є ділянки, де можна пройти всього 2-3 метри за день. Крім того, сапери не дають 100% гарантії, що після розмінування ліси Донеччини будуть безпечними. Адже ворог застосовував різні види мін.

До прикладу, такі, конструкція яких складається з пластику та вибухового елементу. Це робить їх непомітними для металошукачів. Тут щодня знаходять залишки касетних елементів РСЗВ, артснаряди, гранати, гранатометні ВОГи, патрони. Можна наткнутися і на склад боєприпасів російських військових, які вони покинули, тікаючи від ЗСУ.

Наразі в лісах Лиманщини триває розмінування. Знайдені зведені до бойового положення предмети утилізують шляхом контрольованого підриву. Тому вкотре нагадуємо, відвідування лісів Східного лісового офісу суворо заборонено!

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру