У Бундестазі досягли консенсусу в питанні постачання Україні далекобійних ракет Taurus для знищення високозахищених цілей

Дата: 08.08.2023
Автор:

Україна все ж таки може отримати далекобійні ракети Taurus. В Німеччині ключові парламентські фракції досягли консенсусу щодо цього питання.

Про це повідомив у Facebook заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв, посилаючись на інформацію друзів з Бундестагу. При цьому додав, що ще має бути офіційне рішення.

“Ці ракети б’ють на 500 кілометрів і здатні накривати всі окуповані території, включаючи південний берег Криму”, – наголосив Чернєв.

Він повідомив, що тривалий час українські парламентарі працювали зі своїми німецькими колегами, щоб сформувати групу підтримки.

“І ось, нарешті, крига скресла”, – зазначає нардеп.

Довідка УНІАН. Німецько-шведська авіаційна крилата ракета Taurus призначена для високоточних ударів і ураження високозахищених та заглиблених цілей без заходу літака-носія в зону ППО противника.

Ракети Taurus для України – що відомо

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус раніше заявив, що Німеччина не планує передавати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus. Офіційний Київ просив саме ці ракети ще в травні при підготовці Збройних сил України до контрнаступу. 

6 серпня депутат парламенту правлячої в Німеччині Соціал-демократичної партії Андреас Шварц уперше закликав офіційний Берлін надати ЗСУ ракети Taurus. При цьому зазначив, що контрнаступ пробуксовує, бо Україна не має значних військово-повітряних сил для його підтримки. При цьому нагадав, що Україна вже має ракети Mars та Himars, але не обстрілює ними територію Росії.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру