Черкаська sup-станція весь прибуток витрачає на потреби ЗСУ

Дата: 04.08.2023
Автор:

Близько 200 тисяч гривень за два місяці роботи зібрала на потреби ЗСУ черкаська спільнота «Dnipro SUP Team». Сезон сапбордингу у Черкасах стартував 1 червня. Cherkasy SUP Station відкрила прокат сап-дошок для прогулянок на воді всім охочим. Весь прибуток, за винятком податків та операційних витрат, засновники «Dnipro SUP Team» витрачають на ЗСУ – як на власні збори на підтримку військових, так і на збори інших волонтерів.

–       Це дуже природно і органічно, що сапстанція вчиняє саме так. Я не здивувалась, чесно кажучи, такому їхньому рішенню, адже «Dnipro SUP Team» – це більше ніж прокат сапів, більше ніж бізнес, це спільнота небайдужих. Вони і раніше проводили чимало заходів соціального спрямування. Тому я рада долучатись до їхніх ініціатив і бути причетною до цієї спільноти, – говорить постійна відвідувачка, амбасадорка черкаського сап-руху Марія Сергєєва.

Торік сезон прокату сап-дошок відкрити не вдалося через обмеження воєнного стану. Цьогоріч змогли отримати всі необхідні дозволи – і розпочати сезон.

–       Ми включились у волонтерство одразу після повномасштабного вторгнення. Створили сайт, звертались до іноземних партнерів та закривали запити військових із власних заощаджень, проводили збори коштів серед друзів. Попри те, що сезону прокату сап-дошок торік не було, ми продавали абонементи на сап-прогулянки, проводили благодійні аукціони… Можливість відкрити прокат цього року сприйняли як можливість закривати потреби військових ще швидше. Крім того, хотіли виконати свої зобов’язання перед тими, хто купував абонементи, а також дати можливість людям тренуватися, займатися спортом, відпочивати. У засновників «Dnipro SUP Team» є інші джерела прибутку, щоб утримувати себе і свої сім’ї, тож рішення віддавати все, крім операційних витрат і податків, на ЗСУ – було ухвалено одностайно, – розповідає співзасновник «Dnipro SUP Team» Любомир Коломієць.

За два місяці роботи сап-станції вдалося зібрати на потреби ЗСУ близько 200 тисяч гривень. Завдяки цьому черкаські веслувальники долучились до збору на 100 щупів для саперів від 3Д кузні, придбали далекомір для мотострілецького батальйону, старлінк для розвідників та багато іншого.

Крім звичайних сап-прогулянок, щосуботи на сап-станції проводять захід sup coffee – зустрічаючи на сап-дошках світанок.

Забронювати сап-прогулянку або сап-каву можна за посиланням: bit.ly/sup_online.

Юлія ФОМІЧОВА

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру