Президент присвоїв звання Героя України уманчанину, під чиїм командуванням збито 13 російських “Кинджалів”

Дата: 30.06.2023
Автор:

Президент Володимир Зеленський надав звання Героя України командиру 96 зенітної ракетної бригади Повітряного командування Центр, полковнику Сергію Яременку. Під його командуванням сили ППО знищили вже 13 аеробалістичних ракет Х-47 Кинджал.

Момент вручення Зірки Героя. Фото Офісу Президента.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ. Зазначається, що після повномасштабного вторгнення уродженець Умані Сергій Яременко очолює бригаду, яка відбиває повітряні атаки Росії у центральних та північних регіонах України.

– Саме зенітники під командуванням Сергія Яременка на позивний Граніт витримали шалені повітряні атаки на Київ у травні-червні, не дозволивши жодній із понад 200 цілей точно вразити об’єкти, та знищили вже 13 “непереможних” аеробалістичних ракет Х-47 Кинджал. Вони освоїли сучасні зенітні ракетні комплекси різних виробників та обійшли теорію ймовірності, все частіше демонструючи 100% результат, – йдеться у повідомленні.

Сам Герой України Сергій Яременко зауважив, що сили протиповітряної оборони рік тому і зараз – це кардинально різні речі. За його словами, це вдається досягти завдяки майстерності зенітників та наданому сучасному озброєнню.

– Впевнений, що увесь спадок СРСР поступово ставатиме історією, а бригада повністю переозброїться сучасною технікою. Переконаний, зараз уже всі зрозуміли, наскільки важливо інвестувати у протиповітряний захист України, – наголосив Яременко.

За даними з відкритих джерел, на початку травня 2023 року Україна вперше збила російську аеробалістичну ракету Кинджал.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру