У Черкасах відбудеться творчий вечір історика Володимира В’ятровича

Дата: 02.05.2023
Автор:

У п’ятницю, 5 травня 2023 року, о 18:00 у Черкаському художньому музеї (вул. Хрещатик, 259) відбудеться літературний вечір історика, публіциста, державного та громадського діяча Володимира В’ятровича.

Модерує захід черкаська культурна менеджерка Людмила Фіть, яка поспілкується із гостем про книги «УПА. Історія нескорених» та «Наша столітня».

“Війна, свідками і учасниками якої ми є сьогодні, почалася задовго до нашого народження. Вже перші спроби українців створити незалежну державу у 1917 викликали агресію сусідньої Росії. Тоді ми зазнали поразки, але не скорилися. Підпільна боротьба за свободу тривала, спалахнувши масовим рухом УПА в роки Другої світової. Москва, після понад десяти років зусиль, зуміла придушити повстанський рух. Але пам’ять про УПА знищити не зуміла. Ця пам’ять у кінці 1980 підняла українців, що об’єдналися в національно-демократичний рух, який увінчався відновленням незалежності. Нині вона знов надихає нас у війні з Росією. Тому бандерівське «Слава Україні!» стало офіційним вітанням ЗСУ. У нас все той же ворог, якого не вдалося знищити десятки років тому в лісах Волині чи Карпат. Але ми – незламні. І нас, незламних, мільйони. На цей раз — за сотні кілометрів на схід та на південь від країв УПА. Значно ближче до серця вмираючої імперії”, – говориться у релізі очікуваного заходу.

Організатори заходу – «Наш формат», «Фабула» та «Черкаський книжковий фестиваль». Вхід – вільний.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру