Одеський міжнародний кінофестиваль повертається в Україну

Дата: 01.05.2023
Автор:

Одеський міжнародний кінофестиваль повертається в Україну. Торік він пройшов у Польщі, але цьогоріч кіномани зможуть відвідати його заходи вже вдома. Кінофестиваль відбудеться 19–26 серпня, але вперше у двох містах одночасно. Покази конкурсних програм пройдуть у Чернівцях, а покази ретроспективних та спеціальних програм — в Одесі, де фестиваль і тривав усі роки.

“Сьогоднішні реалії змушують оперативно реагувати на обставини, в яких ми опинилися, — говорить Анна Мачух, генеральна директорка ОМКФ. — Торік ОМКФ відбувся одразу на декількох міжнародних майданчиках. Втім, ми прагнемо повернути його додому, в Україну. Але з огляду на безпеку глядачів та гостей, цьогоріч вирішили провести частину 14-го ОМКФ у Чернівцях”. Новою локацією для Одеського кінофестивалю стане Культурно-мистецький центр імені І. Миколайчука.

Просто зараз триває приймання стрічок на участь у конкурсних програмах. Цьогоріч вони будуть змагатися за звання “Найкращий український повнометражний ігровий фільм” та “Найкращий український повнометражний документальний фільм”, а також в міжнародному конкурсі — “Найкращий європейський повнометражний фільм”.

Одеський кінофестиваль пройде з 19 до 26 серпня включно.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру