Змагання «Поклик Яру» імені Василя Чучупаки проведено у новому форматі

Дата: 25.04.2023
Автор:

22-23 квітня відбулося туристичне змагання ім. Василя Чучупаки в Холодному Яру. Це був новий формат заходу «Поклик Яру», яким Організація продовжує популяризувати Головного Отамана Холодного Яру.

17 команд взяли участь у змаганнях – це 71 учасник з різних регіонів України, – юні патріоти зібралися, щоб підкорити холодноярські стежки та випробувати себе.

Старт змагання відбувся на території Креселецького лісництва. Формат заходу передбачав користування офлайн-картами, які учасники загрузили з позначеними точками. Кожна команда повинна була зібрати найбільше контрольних пунктів (КП) за відведений час, всього їх було 50. Але кожне КП має різну кількість балів, тому було важливо зібрати не максимальну кількість КП, а максимальну кількість балів. Одні точки потрібно просто сфотографувати для того, щоб “взяти” інші точки потрібно було виконати завдання, яке давали волонтери на місці. Виконали – отримуєте бонусні бали, не виконали – йдете з нічим. Перемогли ті команди, які зібрали найбільшу кількість балів.

Офіційне закриття заходу відбулося на місці останнього бою Василя Чучупаки. Учасники смолоскипною ходою від Креселецького лісництва дійшли до цього місця та запалили урочисту ватру. Змагання не лише принесло перемогу тим, хто набрав найбільшу кількість балів, але й подарувало усім неймовірні емоції та враження…

Похід відвідали учасники з Черкас, Києва, Луцька, Рівного та інших регіонів. Організація “Поклик Яру” реалізувала захід за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА.

ГО «Поклик Яру» займається культурно-освітніми та виховними заходами. Задекларована мета – виховання відповідальної молоді на засадах Побратимства, Дисципліни та Патріотизму. Одна з цілей організації – популяризація історичного регіону Холодного Яру, але в плани команди входить розширювати свою діяльність в інших регіонах України. «Поклик Яру» – аполітична і неприбуткова організація, яка більшість заходів присвячує роботі з молоддю.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру