Дві найвищі нагороди міжнародного конкурсу «Монета року 2023» отримала Україна!

Дата: 25.01.2023
Автор:
Обираючи зі 100 монет, запропонованих Комітетом з номінацій міжнародного конкурсу «Монета року» COTY, судді зіткнулися з жорсткою конкуренцією монет з усього світу. Багато монетних дворів мали кілька номінацій, і голосування було рівним у багатьох категоріях, але в кожній міг бути лише один переможець.
Канада була одним із таких прикладів у номінації «Найкраща монета класичного розміру» Best Crown, вигравши категорію з найбільшою кількістю голосів, отриманих у всіх категоріях усього конкурсу COTY. Канада також перемогла в номінації «Найкраща обігова монета».
Австрія та Україна також отримали більше ніж одну нагороду, причому Австрія виграла в категоріях «Біметалічні» та «Інноваційні», а Україна посіла перше місце в номінаціях «Найкраща сучасна подія» та «Найбільш художня монета року». Браво, дизайнери українских монет-переможниць: Олег Шупляк та Владислав Яровий!
Великобританія виграла у номінації «Найкраща монета року, присвячена історичній події». Сполучені Штати забирають додому трофей за найкращу золоту монету року, Китай – за найкраще срібло, а Токелау – за найбільш надихаючу монету року.
Переможці в кожній із цих 10 категорій пройдуть до фінального раунду конкурсу та змагатимуться за престижний титул «Монета року 2023».

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру