Українська режисерка кліпів – серед номінантів на найпрестижнішу музичну нагороду світу “Греммі-2023″

Дата: 19.11.2022
Автор:

Українка Таня Муіньо вже давно вважається однією з найвідоміших у світі режисерок музичних кліпів

16 листопада Національна академія мистецтва та науки звукозапису США (NARAS) назвала номінантів 65-ї щорічної премії Ґреммі 2023 року. Цікавим є те, що цьогоріч організатори однієї з найпрестижніших музичних нагород вперше представили окрему категорію для ігрових саундтреків, а до списку претендентів увійшла українка.

В число номінантів на премію Ґреммі-2023 разом з іншими потрапила українська режисерка Таня Муіньо — вона зрежисувала кліп Гаррі Стайлса “As It Was”, який увійшов до номінантів у категорії “Найкраще музичне відео”.

Головні претенденти на Ґреммі-2023

Лідером за кількістю номінацій (9) виявилася американська виконавиця R&B та соул Beyoncé з її новим альбомом Renaissance — першим за 6 років. Минулого року 41-річна Бейонсе підібрала ще чотири статуетки та стала співачкою з найбільшою кількістю нагород (загалом 28) в історії премії. І якщо Бейонсе отримає три нагороди, то зрівняється з чинним абсолютним чемпіоном — диригентом єврейського походження сером Ґеорґом Шолті. Його записи були відзначені премією Ґреммі 33 рази, це досягнення вписано до «Книги рекордів Гіннеса».

Бейонсе претендує на нагороди в кожній із трьох великих жанрових категорій — альбом року, а також запис і пісня року зі своїм синглом «Break My Soul». Також вона номінована за найкращу пісню, створену для кіно, ТБ, відеоігор та іншого відеоконтенту з композицією «Be Alive» із фільму «Король Річард».

Загалом у заліку Beyoncé 88 номінацій Ґреммі, що ставить її на одну сходинку з чоловіком Jay-Z, якому належить титул музиканта з найбільшою кількістю номінацій за всю історію премії. До речі, говорячи про Jay-Z, репер-рекордсмен до своїх 83 номінацій цьогоріч додав ще п’ять за співпрацю над «Renaissance» та DJ Khaled «God Did». Ще цікавий факт — цьогоріч Beyoncé позмагається з головною суперницею — британською попвиконавицею Адель. Її третій студійний альбом «25» свого часу обійшов альбом Бейонсе «Lemonade».

На другому місці — американський репер Кендрік Ламар з 8 номінаціями. Адель і Бренді Карлайл можуть отримати по 7 премій. Всі вони змагатимуться за перемогу у трьох головних категоріях. По шість номінацій отримали Future, Гаррі Стайлс, Мері Джей Блайдж,  діджей Халед та Ренді Меррілл.

Церемонія нагород за досягнення у музичній індустрії «Ґреммі» проводиться з 1959 року — нагороди вручають у 91 різній категорії. Наступна церемонія нагородження відбудеться 5 лютого 2023 року у Лос-Анжелесі.

Повний список номінантів «Ґреммі-2023» можна переглянути за посиланням на сайті премії. Попередня церемонія Ґреммі, з-поміж іншого, запам’яталася сильною промовою Президента України Володимира Зеленського.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру