Британська розвідка: війська росії спробують втекти з правобережної Херсонщини, але це буде непросто

Дата: 20.10.2022
Автор:

У тому, що росіянам доведеться втікати з правого берега Дніпра, зізнається навіть нещодавно призначений командувачем окупаційних війск генерал Суровкін (малюнок Юрія Журавля)

Британська розвідка припускає, що у вищому керівництві Росії справді серйозно міркують про відступ із правобережного плацдарму на Херсонщині, але в умовах зруйнованих мостів це буде непростим завданням.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це йдеться в огляді Міноборони Британії про війну в Україні за 20 жовтня.

У ньому пригадують визнання російським командувачем Сєргєм Суровікіним складної ситуації для РФ на Херсонщині та заяви про необхідність евакуювати цивільне населення.

“Заява Суровікіна з поганими новинами про “спеціальну військову операцію” – це дуже незвично. Це може вказувати, що керівництво РФ серйозно задумалось над масштабним відведенням своїх сил, які перебувають на захід від Дніпра”, – зазначають в огляді.

Британська розвідка вказує, що у разі рішення Росії відступати ключовим викликом для них буде перекидання військ і техніки через Дніпро на лівий берег.

“Оскільки всі повноцінні мости серйозно пошкодені, РФ скоріш за все доведеться покладатися на тимчасовий міст із барж, який добудували під Херсоном останніми днями, та підрозділи з наведення понтонних переправ, які продовжують працювати у кількох місцях”, – зазначає розвідка.

У попередньому огляді розповідали, що у російській армії простежується чимало проблем з керівною ланкою різних рівнів і це відображається як на ефективності сил РФ, так і їхньому моральному стані.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру