Двоє жителів Луганщини, яких примусово мобілізували окупанти, здалися донецькому блогеру-солдату ЗСУ

Дата: 21.08.2022
Автор:

Вони отримали шанс вижити, спокутувати вину перед Україною і повернутися додому...

Двоє чоловіків з окупованих районів Луганщини, яких примусово мобілізували окупанти, вийшли на зв’язок із донецьким блогером, солдатом ЗСУ Віталієм Овчаренком і наразі перебувають у безпеці далеко від лінії фронту.

Наприкінці липня Овчаренко опублікував відеозвернення для примусово мобілізованих українців в ОРЛО, які не хочуть воювати. Про це повідомила Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm у Телеграм, передають Патріоти України.

Як йдеться у повідомленні, двоє примусово мобілізованих у так званій “ЛНР” громадян України добровільно здалися українським військовим, щоб не бути гарматним м’ясом. “У ході ретельно спланованої спільної операції, учасники міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm спільно з бійцями ССО України зустріли та доставили в безпечне місце двох громадян України, які підпали під примусову мобілізацію в “ЛНР”, але прийняли правильне рішення “не бути гарматним м’ясом” для росіян”, – пише InformNapalm.

Чоловіки вийшли на зв’язок із донецьким блогером, солдатом ЗСУ Віталієм Овчаренком і наразі перебувають у безпеці далеко від лінії фронту. “Віталій узгодив з ними час і місце “зустрічі”, колишні “мобіки” були евакуйовані в безпечне місце. За домовленістю, вони не будуть брати участь в бойових діях, їм наданий притулок та можливість повернутись до мирного життя далеко від лінії фронту. Можливо, невдовзі ми організуємо інтерв’ю з хлопцями”, – йдеться у повідомленні.

Відеозвернення, яке наприкінці липня опубліковав відомий блогер, активіст з Донецька та військовий ЗСУ Віталій Овчаренко, принесло перший позитивний результат. “Зараз ми бачимо, як Донбас знищується. Вас, хто не поїхав, буквально ловлять по місту, дають автомат і женуть на маразматичні атаки на позиції ЗСУ. Шахтарів, металургів, музикантів та інших донеччан. Тих, хто не хоче й не хотів воювати… Пацани, не ставайте гарматним м’ясом. Здавайтесь у полон ЗСУ і ви через якийсь час повернетеся до сім’ї”, – йдеться у відеозверненні.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру