Великобританія передасть два кораблі для ВМС України

Дата: 24.01.2022
Автор:

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв’ю телеканалу «Дом».

Дипломат зауважив, що протимінні кораблі будуть передані в рамках угоди на 1,7 млрд фунтів стерлінгів, підписаної торік у Лондоні.

Кораблі вже готові та нині проходять дооблаштування в компанії Babcock.

«Я зустрічався з керівництвом цієї компанії. Ми підтвердили готовність до переходу на наступний етап — технічні, будівельні роботи на місцях, де буде розташовано два порти: один — у Чорному, один — в Азовському морі. Далі — постачання озброєння для цих кораблів і будівництво нових кораблів. Частина буде побудована у Великій Британії, а частину будуватимуть вже в Україні», — розповів Надзвичайний і Повноважний Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

Говорячи про озброєння для цих кораблів, дипломат додав, що ці протикорабельні ракети діють приблизно так само, як протитанкові ракети.

«Перевага цих ракет у тому, що вони працюють за принципом «вистрілив і забув». Тобто вона сама може відстежувати декілька мішеней. Вони будуть встановлені на моторні броньовані човни — це швидкісні катери, яким так званий москітний ефект дає змогу одночасно атакувати кілька мішеней», — уточнив Вадим Пристайко.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру