За спробу зайти в українські міста ворог розплатиться сотнями або й тисячами своїх танків, спалених з британських гранатометів NLAW

Дата: 20.01.2022
Автор:

Великобританія розпочала постачання в Україну портативних протитанкових систем. За інформацією, яку першим оприлюднив журналіст Юрій Бутусов, українська армія отримала високоефективні протитанкові гранатомети NLAW, найкращу в світі протитанкову зброю, яка призначена для ведення боїв в умовах міста.

Велика Британія вже надіслала до України 2000 протитанкових гранатометів іне виключає, що різко збільшить кількість зброї, яку передасть незабаром Україні. Як повідомляє “5 канал” з посиланням на Укрінформ, про це в інтерв’ю The Daily Mailрозповів міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

"Борт" військово-транспортного літака Королівських ВПС Великобританії, наповнений гранатометами для Збройних Сил України

“Я продовжу ретельно стежити за необхідністю розширення обсягу постачання оборонної зброї до України. Я не виключаю нічого, що могло б допомогти самообороні України”, – сказав Воллес. За його словами, ”Об’єднане королівство рішуче налаштоване стояти пліч-о-пліч з Україною, підтримувати її суверенітет та спільні інтереси. Ми вже 8 років допомагаємо їм розбудовувати оборонні можливості й вирішили збільшити цю допомогу на тлі російської агресії”, – зазначив міністр.

Розвантаження британських гранатометів в аеропорту Києва

“NLAW – це Джавелін для коротких дистанцій, який вражає ціль за технологією “вистрілив і забув”, – написав редактор видання “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов.

Комп’ютеризований приціл Trijicon TA41 NLAW 2.5×20 сам програмує розрахунок випередження, траєкторію польоту, поправки на вітер – оператору потрібно лише позначити ціль та натиснути на курок. Гранатомет важить 12,5 кг і підходить для стрілянини із закритих приміщень із низькою стелею – реактивний струмінь не завдасть шкоди оператору. Це має важливе значення для боїв у місті.

 У NLAW два режими стрілянини – для танків та легкоброньованих цілей. Англійський виробник гарантує, що бойова частина пробиває навіть 500 мм броню і легко спалить за нею тих, кому захочеться чужої землі… Мінімальна дальність запуску – 20 метрів. Максимальна дальність прицільної стрілянини – для старих модифікацій 600 метрів, для нових – 800 метрів. Точність – практично 100%. 

Британський гранатомет NLAW легко спалює броньовану ціль як за 20 метрів посеред міської вулиці, так і за 800 метрів у степу...

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру