Український літак перевіз 60-тонний супутник для компанії Ілона Маска SpaceX

Дата: 10.01.2022
Автор:

Український літак-велетень «Руслан» (Ан-124-100) авіакомпанії «Антонов» перевіз новий турецький супутник для запуску в космос на ракеті американської аерокосмічної компанії Ілона Маска SpaceX.

Про це повідомили у пресслужбі компанії «Антонов» на фейсбук-сторінці.

Вантаж доправили з Тулузи до Франції, а сам запуск здійснювався з мису Канаверал у США, де знаходиться майданчик для запуску космічних кораблів.

Упродовж кількох останніх місяців було виконано три перевезення з постачання компонентів супутників. Транспортування здійснювалося у співпраці з відділом Bollore Logistics Space в Тулузі.

«Руслан» є єдиним літаком, здатним транспонувати унікальні контейнери, оскільки вони розроблені Airbus Defense and Space спеціально для перевезення літаком типу АН-124-100.

Загальна вага вантажу склала 60 тонн, а його габарити – довжина 14,69 м, ширина 5,45 м і висота 4,36 м – були близькі до розмірів вантажного відсіку літака.

Читайте також: «Добрий вечір тобі, пане господарю». Як добре ти знаєш українські колядки? (ТЕСТ)

Для завантаження та розвантаження разом з бортовим краном використовувався зовнішній кран, а також інше спеціальне обладнання, розроблене та виготовлене спеціалістами ДП «Антонов».

SpaceX запустив телекомунікаційний супутник Turksat 5B на замовлення Туреччини. Апарат, як повідомляється, стане найпотужнішим для цієї країни – він повинен забезпечити широкий діапазон зв’язку не тільки Туреччини, а й сусідніх держав протягом 35 років.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру