На кордоні з Росією прикордонники затримали авто з мільйонами рублів і номерами “ДНР”

Дата: 07.01.2022
Автор:

У Харківській області на кордоні з Російською Федерацією (пункт пропуску “Гоптівка”) у дверях Daewoo-Lanos прикордонники виявили мільйони російських рублів та номери «ДНР».

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Державному прикордонну службу України.

Прикордонники Харківського загону спільно з працівниками митниці припинили спробу незаконного переміщення через кордон великої суми валюти. Пакунки з російськими рублями знайшли під час поглибленої перевірки у пункті пропуску «Гоптівка». Валюта була захована під обшивкою двох передніх дверей автомобіля. Зі слів водія, громадянина України, загалом він перевозив близько 7,5 мільйонів російських рублів.

Також оглядова група виявила у транспортному засобі номера та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, видане на тимчасово окупованій території Донецької області представниками так званої «ДНР».

 Наразі перевірка транспортного засобу у пункті пропуску триває, з’ясовуються обставини правопорушення.
Нагадаємо, на окупованій території України бойовики видають автовласникам номера так званої «Л/ДНР». Номери окупантів були запроваджені ще у 2015 році, а 26 травня у Донецьку розпочалася їх видача. З 2016 року керівники угруповання «ДНР» зобов’язали автовласників реєструвати автомобілі на підконтрольній їм території. В Україні будь-який транспортний засіб, на якому розміщується знак невстановленого зразка з будь-якими символами, у тому числі псевдодержавних утворень, що не існують, затримується.

Українські прикордонники регулярно вилучають у водіїв, які рухаються з непідконтрольної території, «номерні знаки» та «свідоцтва про реєстрацію» автомобіля, видані угрупуванням «ДНР».

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру