СБУ протягом року виявила більше 40 схованок зброї, боєприпасів і вибухівки проросійських терористів

Дата: 05.01.2022
Автор:

У 2021 році в районі проведення операції Об’єднаних сил встановлено місцезнаходження більше ніж 40 ворожих схронів із засобами ураження. Серед вилученого з тайників – протитанкові міни, бойові гранати, майже 500 вибухових пристроїв та понад 300 кг тротилу, інформує пресслужба СБУ.

За даними слідства, схрони облаштували учасники незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР». За завданням своїх «кураторів» вони планували здійснити диверсії на сході нашої країни.

«До 8 років ув’язнення засуджено учасницю агентурної мережі спецслужб РФ. Зловмисниця причетна до підготовки серії вибухів у районі проведення операції Об’єднаних сил», – йдеться в матеріалах СБУ.

Ворожого агента затримано у Донецькій області на спробі облаштування схрону з вибухівкою.

Крім того, у вересні цього року СБУ виявила у Донецькій та Луганській областях два прихованих арсенали бойовиків. З них вилучено:

  • майже 40 кг тротилу,
  • велику кількість протитанкових і протипіхотних мін,
  • набої до зенітних установок та великокаліберних кулеметів.

На Луганщині із тайника, облаштованого у підземному сховищі колишнього домоволодіння так званого «першого заступника голови уряду ЛНР» у селищі Боброве, правоохоронці вилучили:

  • 2 реактивні протитанкові гранати,
  • 20 гранат РГД-5 із запалами;
  • майже 4,5 тис. набоїв різного калібру.

У Донецькій області встановлено місцезнаходження схрону, який обладнав снайпер так званого «батальйону «Восток». Схованку виявили на території однієї з дачних садиб у Покровському районі. З тайника вилучено: автомат Калашникова з двома спорядженими магазинами, понад пів кілограма тротилу, 3 електродетонатори, 2 гранатометних постріли, 2 гранати РГД-5 із запалами, більше ніж 2,5 тис. набоїв різного калібру, 5 димових шашок, 23 реактивних освітлювальних патрони дистанційної дії.

За відкритими фактами протиправної діяльності тривають комплексні заходи для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру