Естонія збирається передати Україні американські ракети «Javelin» та фінсько-німецькі 122-міліметрові гаубиці

Дата: 03.01.2022
Автор:

Естонія має намір надати Україні протитанкове озброєння, ракети «Javelin» та фінські 122-міліметрові гаубиці. Про це повідомляє Мілітарний портал з посиланням на інтерв’ю начальника відділу міжнародного співробітництва Міноборони Естонії Петер Куймет естонському виданню ERR.

Перед прийняттям остаточного рішення необхідно отримати дозвіл від країни походження ракет – США, а також від колишніх власників гаубиць – Фінляндії та Німеччини.

 Коли російські війська знову концентруються на кордоні з Україною, Естонія планує значно збільшити свою підтримку. «Наразі ми розглядаємо можливість надати ракети Javelin для протитанкових ракетних систем, а також гаубиці калібру 122 мм та боєприпаси до них», – сказав начальник відділу міжнародного співробітництва Міноборони Естонії Петер Куймет.Куймет пояснив, що перед тим, як передати ракети «Javelin», потрібно отримати дозвіл від їхнього виробника – Сполучених Штатів. «У разі гаубиць, які ми придбали у Фінляндії, а та, своєю чергою, закупила їх у Німеччини, ми маємо попросити Німеччину та Фінляндію дати згоду на передачу зброї, і цей процес ми вже розпочали з цими країнами», – сказав Куймет.Таким чином, терміни надання допомоги також багато в чому залежать від того, як відбуватимуться переговори із союзниками.«У ситуації, коли Україна вже майже вісім років перебуває під російською агресією, не хотілося б починати рахувати копійки, – сказав Куймет. – Наше завдання – надати Україні реальну допомогу в тому, що їй потрібне і що зміцнить її обороноздатність та потенціал стримування».

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру