Французький фрегат, здатний завдавати удар крилатими ракетами – у Чорному морі дружньої України

Дата: 25.12.2021
Автор:

Франція починає відкриту конфронтацію із РФ у Чорному морі та демонструє свою здатність “взяти під приціл” чутливі для Кремля об’єкти

До одного з причалів Одеського морського порту 24 грудня 2021 року пришвартувався фрегат FS Auvergne (D 654) Військово-Морських Сил Франції. Про це повідомляє прес-служба ВМС України.

Програма візиту цього корабля не розкривається. Прес-служба ВМС України наголошує, що ця зупинка в Одесі є першим заходом у морські води України фрегата FS Auvergne (D 654) з моменту його вводу в стрій ВМС Франції у 2018 році. В свою чергу нагадаємо, що цей корабель зайшов у води Чорного моря 14 грудня цього року.

Від Defense Express відзначимо, що особливість цієї ситуації – вперше за тривалий час Франція надіслала в Чорне море саме бойовий корабель типу “фрегат”, що може виступати носієм крилатих ракет.

Фрегати ВМС Франції типу FREMM мають вертикальну пускову установку одразу на 16 комірок, із яких можна запускати крилаті ракети SCALP Naval із дальністю стрільби мінімум 1000 км.

Французький фрегат FS Auvergne не просто за своїм потенціалом перевищує окремо кожен із трьох російських фрегатів проекту 11356, що складають “ядро” надводних сил Чорноморського флоту РФ. Франція вперше у 2021 році демонструє РФ, що готова задіяти свої надводні платформи-носії крилатих ракет для стримування агресії Кремля в Чорноморському регіоні.

До цього моменту французькі ВМС демонстрували свою присутність в Чорному морі за допомогою своїх патрульних кораблів, тральників або ж розвідувального корабля Dupuy-de-Lôme.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру