Радіотелестанція на Луганщині “пробиває” українським мовленням тимчасово окуповані території

Дата: 15.12.2021
Автор:

Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у рамках дводенної робочої поїздки Луганщиною відвідала Радіотелевізійну передавальну станцію у смт Комишуваха Сєвєродонецького району.

Про це інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Телевежа в Комишувасі – це не просто технічне устаткування, це інструмент забезпечення нашого інформаційного суверенітету. Тимчасово окуповані території – це наша земля і там має бути наш теле- та радіосигнал», – зазначила Ірина Верещук.

Голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай наголосив, що посилення телевізійного сигналу на тимчасово непідконтрольну територію було одним із перших завдань, яке він доручив виконати одразу після призначення на посаду.

Крім того, Ірина Верещук зазначила, що сприятиме придбанню та встановленню обладнання, яке блокуватиме ворожий сигнал. На її думку, саме збільшення будівництва таких веж стане запорукою повернення свідомості українців, що проживають на ТОТ та сприятиме їх швидкій інтеграції в наше суспільство.

Зазначену станцію збудували протягом 2020-2021 років. Радіус розповсюдження телевізійного сигналу з неї складає 50 км. Радіосигнал повністю покриває тимчасово окуповану частину області і сягає кордону з РФ. Висота об’єкту – 150 м.

Робота РТПС «Комишуваха» дозволила відновити доступ до медіа-центру на території Сєвєродонецького та Щастинського районів Луганщини і частини Донеччини щонайменше для 200 тисяч громадян.

Дозволи на мовлення з телевежі отримали АТ НСТУ (канали: “UA:Перший», «UA:Донбас», «UA:Культура»), державний телеканал «Дім», оператор багатоканальної телевежі ТОВ «Зеонбуд» (а це 32 найбільш рейтингові телеканали), телеканали «Перший Західний» та «2+2». Також транслюються радіостанції «УР-1», «UA:Культура», «Армія-ФМ», «UA:Радіо Промінь», а також місцеві «49-паралель» та «Пульс».

Крім того, розроблено оптимальну схему цифрового телевізійного мовлення та створюються зони синхронного цифрового телевізійного мовлення з чинною РПТС «Бахмутівка» у Щастинському районі.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру