Меч кращого випускника Королівської військової академії Великобританії утретє отримав українець

Дата: 14.12.2021
Автор:

Українець Павло Лейсі став найкращим іноземним студентом британської Королівської Академії Сухопутних військ у Сандгерсті. Йому вручили особливу відзнаку “Міжнародний меч”, розповіли у посольстві Великої Британії в Україні.

Щороку цю відзнаку отримує іноземний кадет, який продемонстрував найкращі результати у навчанні. Цього року в Академії навчалися офіцери з 26 країн.

Павло Лейсі отримав нагороду з рук принцеси Анни на урочистій церемонії. “Щиро вітаємо Павла з цим важливим досягненням та бажаємо нових успіхів!” - долучилось до привітань Міністерство оборони України. Павло Лейсі є випускником Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що у Львові.

Уже третій рік поспіль Королівська академія відзначає успіхи українських студентів, і вже вдруге найкращим кадетом стає випускник саме львівського закладу. У 2019 році нагороду отримав Артем Бараненко з Національної академії сухопутних військ імені Сагайдачного. Він став першим українцем, якому вручили “Міжнародний меч”. А у 2020 році найкращим іноземним студентом у Королівській академії назвали Антона Совенка з одеської Військової академії.

Королівська Академія Сухопутних військ у Сандгерсті приймає українських кадетів з 1997 року. У 2019 році там навчалося 15 українців. Це британський вищий військовий навчальний заклад, який утворився у 1947 році в результаті об’єднання Королівської військової академії та Королівського військового училища.

Серед випускників Сандгерста є чимало політиків, військових діячів і членів королівських сімей із різних країн. Свого часу там навчалися принци Вільям та Гаррі, король Малайзії Абдулла ІІ, чинний прем’єр-міністр Зайд ібн Шакер, а також Вінстон Черчилль, який став прем’єром Великої Британії у часи Другої світової війни.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру