Холодноярський “Зимовий похід ім.Горліса-Горського” завершено

Дата: 13.12.2021
Автор:

З 11-го по 12-е грудня ГО «Поклик Яру» провела 40-кілометровий похід зимовими стежками Холодного Яру. Традиційний захід відбувся в честь лицарів Першого зимового походу та хорунжого армії УНР, повстанця і автора роману «Холодний Яр» Юрія Горліса-Горського. У заході взяли участь понад 50 учасників.

Сходження на Семидубову гору, повстанські вечорниці, відвідини Краєзнавчого музею у Медеведівці, Отаманського парку, Гайдамацького ставу, Дуба Залізняка, церкви Калнишевського, могили Василя Чучупаки та місця його останнього бою – ось короткий перелік того, чим учасники заходу займалися впродовж 2-х днів. До того ж, паралельно з переходами з однієї місцевості на іншу, дізналися більше про історію Холодного Яру, про визвольні змагання на його теренах і про головних особистостей під час тих подій: Максима Залізняка, Андрія Чорноту, Василя Чучупаку, Горліса-Горського…

Захід є традиційним і проводиться кожного року у грудні.

ГО «Поклик Яру» спрямовує свою діяльність на виховання відповідальності в українській молоді шляхом проведення освітніх та патріотичних заходів та вишкільного табору, що розташований на території Холодного Яру в с. Кресельцях. Основні цінності Організації – Побратимство, Дисципліна, Патріотизм.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру