Українська армійська спортсменка визнана найкращою каратисткою світу

Дата: 12.12.2021
Автор:

Всесвітня федерація карате опублікувала оновлений рейтинг спортсменів. Срібна медалістка Олімпійських ігор у Токіо Анжеліка Терлюга названа найкращою каратисткою у світі у ваговій категорії до 55 кілограмів. Про це повідомляє пресслужба Спортивного Комітету України.

Українка очолює світовий рейтинг уже не вперше. На чемпіонаті світу та на Олімпіаді Анжеліка Терлюга поступалася 21-річній болгарській спортсменці Іветі Горановій, яка у рейтингу посіла останнє, 10-те місце. Згідно з рейтингом Всесвітньої федерації карате, Анжеліка також оминула спортсменку з Бразилії Валерію Кумідзакі та російську каратистку Ганну Чернишеву.

Нагадаємо, що армійська спортсменка, одеситка Анжеліка Терлюга ‒ шестикратна призерка чемпіонатів Європи у вазі до 55 кг і командному куміте, а також двічі володарка звання найкращої спортсменки року в Україні. У 2019-му вона здобула «золото» на європейському чемпіонаті в командному куміте. Цього року карате вперше з’явилося у програмі Олімпіади і одеситка стала першою українкою в історії, яка в цьому виді спорту здобула «срібло». Також найкраща каратистка України увійшла до престижного списку «30 до 30» від журналу Forbes.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру