На Донеччині відкрили пам’ятник школяреві, якого окупанти закатували за синьо-жовту стрічку

Дата: 12.12.2021
Автор:

У Краматорську на Донеччмні встановлено пам’ятник 16-річному Степану Чубенку, вбитому окупантами в Донецьку у 2014 році, повідомляють Патріоти України з посиланням на Краматорську міськраду. Посмертно юного патріота нагородили орденами “За мужність” ІІІ ступеня, “Народний Герой України”, нагрудним знаком “Кров за Україну” та медаллю “За жертовність та любов до України”.

Над проектом пам’ятника працював місцевий скульптор Ігор Нестеренко. Він зобразив хлопця на повний зріст з м’ячем у руках, у спортивній формі команди з емблемою Краматорського футбольного клубу “Авангард”, за юнацьку збірну якого він грав як голкіпер.

Степан Чубенко увійде в історію як Герой України. А його вбивці - як нелюди і військові злочинці...

Керівництво клубу вирішило назавжди закріпити за юним героєм перший номер. Відкривали пам’ятник мер міста Олександр Гончаренко та мама Степана Чубенка.

Нагадаємо, 23 червня 2014 року Степан повертався з Києва через Донецьк, де його затримали учасники незаконних збройних формувань “ДНР”. За словами свідків, його розстріляли за жовто-блакитну стрічку на рюкзаку. У документі т.зв. “прокуратури “ДНР” йдеться про те, що Чубенка підозрювали в участі в “Правому секторі”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру