Українська й американська бронетехніка відпрацьовують спільне ведення бойових дій на Combined Resolve XVI у засніженій Німеччині

Дата: 11.12.2021
Автор:

Зведена механізована рота 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка продовжує діяти в рамках сценарію багатонаціональних навчань Combined Resolve XVI, хоча зима внесла свої корективи. Паралельно, підрозділи бойової групи 1-ї бронетанкової бригади армії США відпрацьовують поставлені ним завдання.

В районі проведення навчань Combined Resolve XVI вже другу добу не припиняється снігопад. Через це, штурм об’єкта противника, що запланований напередодні, відтерміновано. Про це повідомляють в ГШ ЗСУ. Механізована рота 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка, що бере участь у навчаннях, отримала наказ на передислокацію в інший район.

Судячи з оприлюдненого на офіційній сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Facebook відео, колона підрозділу рухається все вище в гори. При цьому БТР-4Е впевнено справляються з набором висоти над рівнем моря, важкими дорожніми умовами та сніговими заносами – допомагає достатній запас потужності та крутного моменту дизельного двигуна та особливості конструкції приводів та шасі машини.

Відповідно до тактико-технічних характеристик, машина може долати підйоми крутизною до 30 градусів та впевнено відчуває себе при кутах бічного крену до 25 градусів.

Своєю чергою, особовий склад українського підрозділу рішуче виконує поставлені перед ним завдання.

 ”З прибуттям на вказаний рубіж особовий склад спішився та зачистив гірсько-лісисту місцевість, зайняв позиції і спостерігає за противником”, – розповів командир механізованого взводу Володимир Мордвін.

Український підрозділ зайняв оборону на південній околиці умовного містечка Равенсдорф з метою блокування підступів до нього. Передбачається, що з початком штурму цього населеного пункту іншими підрозділами піхотного батальйону сил BLUFOR противник може відступати через бойові порядки нашої роти. Завдання українських піхотинців – не допустити прориву ворожих підрозділів та знищити їх.

Слід відзначити, що підрозділи армії США, що беруть участь в багатонаціональних навчаннях Combined Resolve XV виконують свої завдання.

Зокрема 1-й дивізіон 5 полку польової артилерії “Hamilton’s Own” бойової групи 1-ї бронетанкової бригади армії США, що має на озброєнні самохідні артилерійські установки M109 Paladin, провів імітаційні дії з вогневової підтримки багатьох багатонаціональних підрозділів, які діють в ході навчань Combined Resolve XVI в Об’єднаному багатонаціональному центрі з підготовки (JMRC) підрозділів 7-ї армії Сухопутних військ збройних сил США в Хоенфельсі, Німеччина. Прес-служба армії США оприлюднила відповідне відео.

Міжнародні навчання Combined Resolve XVI, що проходять на тренувальних полігонах армії США Графенвер і Хоенфельс в період з 17 листопада – 20 грудня 2021 року, беруть участь бл. 4600 учасників з 10 країн-членів НАТО та партнерів, включаючи війська з Болгарії, ВеликоїБританія, Грузії, Греції, Італії, Литви, Польщі, Сербії, Словенія, США та України. Навчання проводяться з метою оцінки готовності бойової групи 1-ї бронетанкової бригади та 1-ї піхотної дивізії до бойового застосування та здобуття перемоги в ході застосування їх регіонально розподілених сил в інтересах підтримки Атлантичної рішучості. Навчання також зосереджено на зміцненні оперативної сумісності з багатонаціональними партнерами.Раніше Defense Express писав про те, що в багатонаціональних навчаннях Combined Resolve XVI підрозділ ЗСУ вперше бере участь на БТР-4Е, а також про те, що роблять українські військові в Німеччині.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру