Книга Василя Шкляра “Чорний Ворон” – на першому місці серед рекомендованих українцям для “зимового чтива”

Дата: 09.12.2021
Автор:

Видання «Гід.Онлайн» склало добірку “щасливої сімки” українських книг, які радить співвітчизникам прочитати (або повторно перечитати) довгими зимовими вечорами. На 1-й сходинці у списку рекомендованих – роман уродженця Черкащини Василя Шкляра «Чорний Ворон» – як написано в анотації, «про холодноярського отамана, який очолив партизанський супротив окупантам».

Як повідомляє “Козацький край”, до списку також потрапили «Інтернат» Сергія Жадана, «Музей покинутих секретів» Оксани Забужко, «Червоний» Андрія Кокотюхи, «Не твоє собаче діло» Мартіна Якуба, «Довголіття Якова» Володимира Лиса та «Орден Місяця» Богдана Савлюка. Таким чином, перевагу експерти віддали історично-пригодницьким виданням.

Нагадаємо: раніше, у жовтні цього року усі охочі читачі з усієї країни могли вибрати із списку, укладеного експертами, 30 найбільш знакових для України книг часів відновленої Незалежності. “30 знакових книжок нашої Незалежності” – спільний проєкт Українського інституту книги і Міністерства культури та інформаційної політики.

У список обраних всенародним голосуванням книг потрапили ті видання, які вийшли друком від 1991-го до 2021 року і викликали суспільний резонанс, сприяли розумінню історії України, створювали національну ідентичність, об’єднували всю Україну та формували імідж країни за кордоном завдяки високій якості та актуальності.

Вищезгадана книга Шкляра «Чорний Ворон» потрапила у першу п’ятірку цього надзвичайно почесного рейтингу. На першій позиції була книга «Справа Василя Стуса» авторства Вахтанга Кіпіані.

Довідка

Василь Шкляр народився 1951 року в селі Генжелівка Лисянського району Черкащини. Прозваний “батьком українського бестселера”, письменник постійно підкреслює, що родом саме з Черкащини, а в листопаді 2021 року навіть заявив, що якби був молодшим – переїхав би жити з Києва до Черкас – “ближче до Холодного Яру”, про який багато згадує у своїх творах.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру