У США українську книгу про війну внесли до списку найкращих англомовних книг року

Дата: 08.12.2021
Автор:

Обкладинка книги "Війна, що змінила Рондо"

Найвпливовіший американський журнал про книжки Kirkus Reviews вніс книжку Романи Романишин й Андрія Лесіва у список найкращих книжок року. Перелік оприлюднили на сайті видання.

Книжку «Війна, що змінила Рондо» творчої майстерні «Аґрафка» журнал вніс до сотні ілюстрованих англомовних книжок, що вийшли у США цього року. Більшість видань у ньому − для дітей, повідомляє “Читомо”.

Kirkus Reviews − американський книжковий журнал, заснований у 1933 році Вірджинією Кіркус (1893–1980). Він виходить щомісяця першого та 15 числа. Протягом року у ньому рецензують близько 10 тисяч книжок. У 2014 році журнал заснував щорічну премію авторам художньої, молодіжної літератури та нонфікшну.

Українською «Війна, що змінила Рондо» вийшла у Видавництві старого Лева 2015 року. Книжка отримала низку відзнак, серед яких Bologna Ragazzi Award та потрапила до щорічного каталогу дитячої та юнацької літератури «Білі круки-2015». Її переклали кількома мовами, зокрема італійською, французькою, словацькою, вірменською. Вихід американського друкованого видання у перекладі Оксани Лущевської під назвою «How War Cganged Rondo» запланували на 14 грудня у дитячому видавництві Enchanted Lion Books.

Додамо, влітку у Kirkus Reviews вийшла рецензія на «Війнy, що змінила Рондо». A навесні цього року журнал написав рецензію на ще одне видання майстерні «Аґрафка» «Я так бачу» («Sight glimmer, glow, spark, flash!»).

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру