Десантно-штурмові війська відпрацювали спільне з авіацією завдання удару по ворогу

Дата: 05.12.2021
Автор:

На загальновійськовому полігоні поблизу Житомира відбувся кінцевий етап тактичного навчання з бойовою стрільбою та десантуванням підрозділів ДШВ.

Як відзначила прес-служба Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, були відпрацьовані масштабні практичні дії підрозділів ДШВ, винищувальної та військово-транспортної авіації Повітряних Сил, а також армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України.

Так, на одному з етапів практичних дій, з літаків Іл-76 відбулося десантування декількох одиниць бойових машин десанту БМД-2 та тактичного повітряного десанту. Також проводилось десантування вантажів з гранично малих висот з літаків Ан-26, та десантування вантажу з висоти кілька тисяч метрів за допомогою сучасних засобів точного десантування.

За словами керівника навчання підполковника Олега Баляса, за сценарієм навчання, рейдовому загону було визначено завдання щодо знищення об’єкту противника. З цією метою, був висаджений тактичний повітряний десант, здійснено захоплення площадки приземлення, висування підрозділу до визначеного рубежу з метою нанесення вогневого ураження по об’єкту противника.

 

“Всі дії підтримувалися підрозділами авіації Повітряних сил, а також армійської авіації Сухопутних військ. За результатами навчання, всі заходи були виконані в повному обсязі, а також планово та своєчасно. Цьому передували заходи планування та підготовки до ведення бойових дій. Десантування бойової техніки, особового складу та вантажів було здійснено на визначену площадку приземлення”, – відзначив підполковник.

Крім цього, в ході тактичного навчання були відпрацьовані: доставка мінометних підрозділів гелікоптерами армійської авіації, евакуація поранених та пошкодженої техніки з поля бою.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру