Сили спецоперацій ЗСУ стали на крок ближчими до уніфікації з Силами швидкого реагування НАТО

Дата: 27.06.2021
Автор:

Воїни окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго Сил спеціальних операцій ЗСУ успішно пройшли оцінювання першого рівня NEL-1 (Nato Evaluation). Це перший етап на шляху до залучення у NRF (Nato Response Forces – сили швидкого реагування НАТО).

Про це повідомляє пресслужба Командування ССО ЗС України.

На всіх етапах навчань українських воїнів оцінювали представники Польщі та країн-партнерів, які входять до NATO Special Operations Headquarters – NSHQ. Вони відмітили здатність наших військовослужбовців до перекидання сил та засобів, розгортання операційної бази, планування та проведення повного спектра спеціальних завдань.

 У результаті український підрозділ визнали взаємосумісним із підрозділами Альянсу, що дозволило присвоїти національну оцінку першого рівня NATO (NEL-1).

«Виходячи з досвіду міжнародних навчань, ми не відчуваємо різниці між своєю роботою та роботою партнерів з Альянсу. Ми повністю інтегрувались у процес планування та бойового управління, а також застосування наших підрозділів», – розповів один з учасників міжнародного оцінювання.

Також зазначається, що вже незабаром другий підрозділ Сил спеціальних операцій ЗС України буде проходити фінішну оцінку NEL-2, яка дасть змогу нашим воїнам підтримувати мир та безпеку не тільки в Україні, а й у світі, стоячи пліч-о-пліч з військовослужбовцями Альянсу.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру