США твердо підтримують суверенітет України над її територіальними морями

Дата: 26.06.2021
Автор:

Суверенітет України над її територіальними морями і доступ до її портів в Азовському морі мають вирішальне значення для економіки країни і її національної безпеки.

Як передає Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу посольства США, про це заявила тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін.

Про це Крістіна Квін сказала, виступаючи на будівництві військового містечка для дивізіону катерів і відділення спеціальних дій Морської охорони Держприкордонслужби України за Програмою експортного контролю та безпеки кордонів посольства США (EXBS) у Бердянську.

Тимчасова повірена у справах США нагадала, що нещодавно Росія оголосила надзвичайно велику зону закритою для військових і інших офіційних кораблів на більшій частині Чорного моря через військові навчання.

«І це, в поєднанні з іншими діями Росії в Керченській протоці, фактично перекриває доступ до Азовського моря для багатьох кораблів», – підкреслила вона.

«Тому, будемо абсолютно відвертими, характеризуючи ці дії: обмежуючи морську діяльність в українських водах, Росія знову намагається підірвати суверенітет і територіальну цілісність України, в даному випадку на морі. І відповідь Сполучених Штатів на це була незмінною: ми твердо стоїмо на боці України, в підтримці її територіальної цілісності і суверенітету», – заявила Крістіна Квін.

Вона зазначила, що безперешкодний доступ до Керченської протоки, а також свобода судноплавства уздовж всього Чорного моря мають важливе значення для вільної і відкритої морської діяльності держав Чорноморського регіону, всіх європейських держав і США.

За словами дипломата, дії Росії спонукали США направити кошти на посилення загону Морської охорони Держприкордонслужби, щоб допомогти Україні гарантувати безпечне і вільне судноплавство і захистити український суверенітет у територіальних водах.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру