США і Євросоюз готові рішуче підтримати незалежність і територіальну цілісність України

Дата: 16.06.2021
Автор:

Євросоюз та США у документі за підсумками саміту пообіцяли продовжити підтримку України, Грузії та Молдови.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

Як зазначається, лідери “висловили рішучість продовжувати підтримку суверенітету, незалежності і територіальної цілісності Східних партнерів ЄС, та підтримувати Україну, Грузію і Молдову на шляху реформ”.

Щодо Росії, ЄС та США заявили про спільну позицію та готовність рішуче реагувати на “негативну поведінку” і шкідливу діяльність РФ.

“Лідери домовилися встановити діалог між ЄС і США на високому рівні, щоб координувати політику й дії щодо Росії”, – зазначають у документі.

Згадали і ситуацію у Білорусі, пообіцявши Александру Лукашенку наслідки за дії його режиму.

“ЄС і США підтримують народ Білорусі та його прагнення до захисту прав людини і демократії. Ми рішуче налаштовані притягнути режим Лукашенка до відповідальності за посилення наступу на права людини і фундаментальні свободи та за те, що він поставив під загрозу безпеку польотів, вдавшись до безпрецедентної і неприйнятної зміни курсу європейського пасажирського літака під надуманим приводом з метою арешту журналіста – у рамках продовження наступу на інакодумців та свободу преси”, – зазначають у комюніке.

Нагадаємо, саміт ЄС і США став однією з низки міжнародних подій за участі президента США Джо Байдена, який вперше на цій посаді здійснює візит до Європи. Раніше відбулася фізична зустріч “Великої сімки” та саміт НАТО у Брюсселі.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру