Курортний сезон-2021: моря в Європі готові зустрічати відпочивальників з України

Дата: 09.06.2021
Автор:

Без тестів і довідок на море в Європі українці можуть поїхати в Чорногорію і Албанію, з ПЛР-тестом українцям доступні морські курорти Греції, Болгарії, Кіпру та Хорватії.

Як повідомила агентству “Інтерфакс-Україна” керівник відділу маркетингу Rozetka Travel Олена Гейченко, якщо в Європі море не є метою поїздки, то з ПЛР-тестом українці можуть поїхати у Боснію і Герцеговину, Сербію і Румунію.

При цьому Гейченко повідомила, що станом на ранок 6 червня вимоги щодо наявності довідки про ПЛР-тестування в різних країнах були різними.

Так, Грузія вимагає тест для всіх без винятку туристів, зокрема й немовлят.

Для в’їзду до Єгипту треба здавати тести дітям, яким понад 6 років, у Грецію, Болгарію і Йорданію – кому понад 5 років, в Румунію – понад 3 роки, в Туніс і ОАЕ – більше ніж 12 років.

Водночас Гейченко зазначила, що навіть за наявності довідки або іншого документа про вакцинацію “залишаться нюанси щодо подорожей із дітьми”.

Зокрема, в деяких країнах дітей вакцинують від COVID-19 з 18 років, у деяких – з 16 років. Дітям, які подорожують з вакцинованими батьками, має бути дозволений в’їзд зі свіжим ПЛР-тестом.

“Усі ці деталі з’являться в процесі затвердження документа в Раді ЄС”, – сказала вона.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру