“Іду на ви!” Стали відомі деталі ритуалу Сил спецоперацій ЗСУ в Холодному Яру

Дата: 14.05.2021
Автор:

Воїни Сил спецоперацій ЗСУ відроджують давні звичаї українського воїнства і започатковують нові.

Про прийняття присяги і освячення зброї у Холодному Яру воїнами Сил спецоперацій стало відомо ще минулого тижня. Як вже повідомляв “Козацький край”, тоді про це розповів на своїй сторінці у Facebook колишній перший заступник командувача ССО та ексзаступник голови РНБО Сергій Кривонос.  Пізніше його повідомлення було видалене адміністрацією соцмережі за чиєюсь скаргою. Генерал написав про це і знову повторив свій пост про освячення зброї ССО і хоча його повторно видалили, повідомлення Кривоноса разом з першими фото з Холодного Яру  встигли опублікувати ряд українських ЗМІ. Проте тоді не називалися деталі і навіть конкретний підрозділ ССО.

На сьогодні завісу напівутаємниченості заходу таки припіднято – фоторепортаж про те, як оператори-розвідники ССО у Холодному Яру вшанували пам’ять борців за українську Незалежність, оприлюднили самі спецпризначенці. З’ясувалося, що це був 3-й полк спеціального призначення ім. Святослава Хороброго.

“Урочисте шикування воїни Сил спеціальних операцій провели біля Гайдамацького ставу у Холодному Яру. Далі відбулася пам’ятна церемонія і виконання Державного гімну України. Кожен військовослужбовець урочисто присягнув захищати Україну, майбутнє її народу. Слова клятви завершили гаслом князя Святослава Хороброго, що стало девізом українських ССО: “Іду на Ви!” – повідомляють на сторінці 3-го полку ССО.

Оприлюднені фото дають ще деяку інформацію про деталі церемонії – зокрема, вигляд відзнак з хижим вовком-емблемою ССО, вручених спецпризначенцям та обмежену кількість цивільних, присутніх під час ритуалу.

Місце для церемонії – знакове для українців і особливо для борців за волю української держави. Холодний Яр бачив війну з ординцями, Гайдамаччину, борців за волю України початку ХХ століття…

“Саме у Холодному Яру у різні часи покоління українських воїнів освячували зброю і отримували благословення на боротьбу за свою державу, – підкреслюють спецпризначенці.

Нові часи – нові традиції. Підрозділ, чиї вояки проголошували клятву, нині проходить оцінювання до сил швидкого реагування НАТО. Кожен воїн під час церемонії отримав пам’ятну нагороду як знак приналежності до військового братерства Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Такі ж пам’ятні відзнаки вручили дітям загиблих побратимів.

Пам’ять про загиблих побратимів військовики вшанували хвилиною мовчання. І поіменно згадали кожного бойового товариша, хто віддав своє життя на війні з російсько-окупаційними військами.

Завершив церемонію урочистий марш, після якого виступив лідер гурту “Широкий Лан” Святослав Бойко – давній друг 3-го окремого полку спеціального призначення. Святослав Бойко разом із воїнами 3-го полку є авторами гімну цього підрозділу”, – наголошують військові.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру