У зоні ООС піймали розвідника так званої “ДНР”

Дата: 11.05.2021
Автор:

Служба Безпеки України затримала учасника незаконних збройних формувань терористичної організації “ДНР” на Донбасі. Бойовик намагався провести рекогностування місцевості на лінії розмежування. За попередньою інформацією СБУ, його завдання було – отримати інформацію про розташування, а також сили і засоби українських військових.

Оперативники СБУ встановили, що затриманий бойовик – уродженець Горлівки. З 2016 року він проходив службу в одному з військових формувань терористичної «ДНР». На посадах «старшого розвідника» та «стрільця-помічника гранатометника» чинив збройний опір силам АТО\ООС та обстрілював позиції українських військових підрозділів.

 Під час перевірки правоохоронці виявили військовий квиток т.зв. «ДНР» та посвідчення «Общественной организации ветеранов Новоросии». У ході попереднього опитування затриманий визнав свою приналежність до терористичних угруповань.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру в скоєнні злочину за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури триває досудове розслідування. Заходи з викриття зловмисника проводились спільно із військовослужбовцями ЗСУ, залученими до операції Об’єднаних сил, ОТУ «Схід» та військовою контррозвідкою СБУ.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру