Президент Джо Байден нагадав Путіну: США будуть твердо підтримувати суверенітет України

Дата: 27.01.2021
Автор:
Президент США Джо Байден у вівторок провів першу телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, нагадавши серед інших важливих питань, що Америка твердо підтримує суверенітет України.

Про це сказала в вівторок речниця Білого дому Джен Псакі під час щоденного брифінгу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Він (президент Байден – ред.) телефонував президенту Путіну сьогодні в другій половині дня з наміром обговорити нашу готовність продовжити договір СНО-ІІІ на п’ять років, а також підтвердити рішучу підтримку суверенітету України на тлі триваючої російської агресії»,- зауважила представниця Білого дому.

Вона також зазначила, що Байден у розмові з кремлівським лідером порушив питання про хакерську атаку з боку РФ на федеральні установи США та бізнес-компанії через програмне забезпечення SolarWinds. Крім того, американський президент нагадав про те, як росіяни пропонували винагороду афганським силам за вбивства військових США, втручалися в вибори 2020 року, отруїли опозиціонера Олексія Навального та переслідували мирні протести в Росії.

“Його намір також полягав у тому, щоби чітко заявити, що Сполучені Штати твердо захищатимуть наші національні інтереси у відповідь на зловмисні дії Росії”, – додала Джен Псакі.

Як повідомляв Укрінформ, Джо Байден та ключові фігури в його адміністрації неодноразово висловлювали підтримку Україні, яка протистоїть російській агресії на східному фланзі Європи.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру