Казкар з Умані відпочиває у Єгипті: українські книги стають все популярнішими…

Дата: 29.11.2020
Автор:

Хижа африканська баракуда в руках українського казкаря - не вигадка і не казка, а констатація результатів приємного полювання на воді...

Сашко Лірник, відомий казкар з Умані, який здобув ще більшу популярність після фільму “Пекельна Хоругва або Різдво Козацьке”, що вийшов на початку 2020 року за мотивами його книги, нині відпочиває на півночі Африки.

“Сьогодні була славна рибалка на Червоному морі біля Марса Алама (курортне місто у Єгипті – ред.). Ловили на воблери і на тушки макрелі. Впіймали баракуд 12 штук, дві дорадо, рибу Яка і кілька окунів. Улов віддали в ресторан готелю. Буде вечеря для всіх – суші і смажена рибка”, – написав пан Сашко на своїй сторінці у Facebook 27 листопада.
Нагадаємо: все більше читачів віддають перевагу читанню книжок українською. Про це свідчать результати всеукраїнського соціологічного дослідження «Читання в контексті медіаспоживання та життєконструювання», яке проведено у серпні-вересні цього року на замовлення Українського інституту книги.

Дослідження показало, що вперше за часи незалежності України українські читачі почали надавати перевагу саме україномовним книжкам: 32% українською проти 27% – російською.

Також було з’ясовано, що 8% дорослих і 13% дітей читають книжки щодня. А 34% українців хоча б раз купили друковану книжку у 2020-му.

За результатами опитування, 23% дітей-читачів почали частіше читати під час карантину – відповідно, зріс попит на літературу для дітей.

Тим часом, найпопулярнішими жанрами для дорослих стали класика (20%) та детективи (18%), любовні романи (16%), книжки із психології та саморозвитку, а також фантастика і фентезі та сучасні романи (по 15%), наукові та науково-популярні видання (14%), фахова та бізнес-література (12%).

Тим часом, успіх і велика кількість читачів Сашка Лірника – наразі ще швидше виняток, аніж масова реальність в Україні. Пробиваються у верхні рядки рейтингів ті з письменників, хто ні на день не зупиняється у творчості. До речі, той самий Сашко Лірник навіть на відпочинку в Єгипті примудряється влаштовувати “творчі вечори”. “Сьогодні ввечері у мене концерт біля багаття в Африці під цими пальмами, цим місяцем і на цьому березі))) Люблю такі виступи для людей”, – написав він у себе на Facebook, знову оприлюднивши чергову серію фото із сонячного курорту в Єгипті…

До речі, і за кордоном наш земляк традиційно ходить у вишиванці або ж у футболках з гаслами на підтримку української армії – “мозолячи око” поодиноким росіянам, які добираються у омріяний Єгипет через Білорусь, оскільки прямого авіасполучення з цією країною не мають, хоча й намагаються налагодити…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру