Український велосипедист піднявся на вершину найвищого діючого вулкану в Болівії

Дата: 17.08.2020
Автор:

Український веломандрівник Олег Верін зумів піднятися на найвищий вулкан південно-західної Болівії на велосипеді. Відповідне відео він опублікував у своєму YouTube.

Висота вулкану Утурунку становить 6020 метрів. За словами одесита, може виявитися, що він перший європеєць, який підкорив вершину понад 6 км на велосипеді.

“Я вже починаю забувати, як це – крутити педалі, тому що велосипед доводиться в основному штовхати. Тепер чітко видно, що вулкан Утурунку і правда діючий, оскільки навколо стоїть запах сірки і з-під землі вириваються клуби пари. Сходження на вершину обіцяє бути не менш важким, ніж дорога до самого вулкану, зате я вже подумки уявляю, який вид мене чекає нагорі”, – розповів екстремал у підписі до відео.

Олег Верін планував проїхати із найпівнічнішої до найпівденнішої точки Південної Америки, однак через пандемію коронавірусу змушений був перервати свою мандрівку і повернутися в Україну. До цього за 268 днів велосипедист подолав 7700 км. Загалом же на велосипеді він проїхав уже понад 60 тисяч кілометрів.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру