Радники КМ ЄC з Польщі та Данії провели майстер-класи для курсантів Академії СБУ

Дата: 09.03.2020
Автор:

У Національній академії Служби безпеки України відбулася зустріч майбутніх офіцерів української спецслужби із представниками Консультативної місії Європейського Союзу з реформування цивільного сектору безпеки України Даріушем Войчіком та Мортеном Хольдом. 

Під час заходу міжнародні експерти розповіли курсантам про етапи формування і специфіку роботи правоохоронних органів та спецслужб їх країн. Майстер-класи проходили польською та англійською мовами.

«При впровадженні реформ, звісно, враховується іноземний досвід. Польща, наприклад, взяла за основу шведську модель, але кожна держава унікальна, тож будь-які зміни слід адаптувати під конкретну країну», ‒ наголосив радник КМЄС Дауріш Войчік. Водночас експерт підкреслив, що дотримання прав і свобод людини в діяльності органів безпеки є незмінним пріоритетом.

Представник Служби безпеки і розвідки Данії Мортен Хольд ознайомив вихованців Академії зі структурою і основними напрямами роботи датської спецслужби, яка входить до складу Нацполіції. Окрему увагу він акцентував на важливості проведення аналітики і превентивних заходів.

«Оцінка загроз на основі класифікованого аналізу відкритої інформації допомагає попередити терористичні акти та інші тяжкі злочини. А якісні превентивні заходи економлять людські та соціально-економічні ресурси», – зазначив представник Данії.

Під час спілкування курсанти також дізналися про роботу із виявлення та попередження терористичних загроз в європейських країнах, про особливості забезпечення прозорості зі збереженням конфіденційності у діяльності спецслужб, а також про особливості підготовки співробітників для сектору безпеки.

 Прес-служба СБУ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру