Аlyona Аlyona записала пісню, присвячену загиблим від рук проросійських вбивць під час теракту в Харкові

Дата: 23.02.2020
Автор:

Українська виконавиця хіп-хопу Аlyona Аlyona в річницю теракту біля Палацу спорту в Харкові представила трек “Коли ховають молодих”, зазначають Патріоти України.

“Одного разу до мене звернувся режисер Руслан Горовий, який запропонував мені написати трек, присвячений пам’яті юного 15-річного хлопця, Дані Дідіка, який став жертвою теракту під час Маршу єдності в Харкові в лютому 2015 року. Дізнавшись більше про його історію, я згадала, як багато у своєму житті бачила втрат і похоронів. І найважчі серед них – похорони молоді. Трек “Коли ховають молодих” – це ода пам’яті всім юнакам і дівчатам, чиї смерті мені довелося пережити і про які мені довелося дізнатися. Це найстрашніше і найжахливіше, що може бачити світ. Ця пісня – спогад про всіх, чиє життя обірвалося надто рано”, – йдеться в описі.

Нагадаємо, 22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції Гідності стався вибух. Унасілідок теракту загинуло двоє людей (зокрема один із координаторів місцевого Євромайдану Ігор Толмачов), було поранено 11 осіб. Згодом ще двоє померли в лікарні. Зокрема, 15-річний школяр Данило Дідік.

За фактом вибуху до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст. 258 Кримінального кодексу України (теракт).

26 лютого 2015 року в рамках антитерористичних заходів співробітниками Служби безпеки України затримано трьох жителів області за підозрою в здійсненні теракту 22 лютого. Всім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

22 квітня 2015 року обвинувальний акт було направлено до Фрунзенського райсуду Харкова.
У 2019 році суд визнав винними в теракті трьох харків’ян. 28 грудня їм призначили покарання у вигляді довічного ув’язнення і звільнили з-під варти в рамках взаємного звільнення утримуваних осіб.
Вирок ще не набув чинності – обвинувачені його оскаржать. Харківський апеляційний суд відкрив апеляційне провадження.
Переглянути відео можна на Youtube

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру