Затримано проросійського інтернет-пропагандиста, завербованого ФСБ

Дата: 14.02.2020
Автор:

Служба безпеки України блокувала діяльність пропагандиста, причетного до розповсюдження через мережу Інтернет матеріалів в інтересах російських спецслужб.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники та слідчі СБУ встановили, що мешканець міста Павлоград періодично їздив у Росію у приватних справах. За оперативною інформацією, під час чергової поїздки він був завербований представниками спецслужб РФ. Після повернення додому, за їх завданням, чоловік розповсюджував через заборонені в Україні соціальні мережі матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності нашої держави.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої, які підтверджують протиправну діяльність. Також агітатор планував розміщувати інформацію, спрямовану на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та дискредитацію органів державної влади.
Вказівки пропагандист одержував через електронне листування від «куратора», який представлявся співробітником так званої «МДБ ДНР».

В межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення фігуранту про підозру, а також перевіряється версія щодо його причетності до мережі воєнної розвідки РФ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру