Українського військового льотчика нагородили “Повітряним Оскаром”

Дата: 05.02.2020
Автор:

Минулого літа підполковник Булавка вже отримав відзнаку в Англії - за найкращий одиночний пілотаж на бойовому літаку. на авіашоу Royal International Air Tattoo, що проходило на авіабазі Фейрфойд. Польська нагорода - чергова в серії міжнародного визнання майстерності українського військового льотчика.

Підполковник Юрій Булавка, льотчик першого класу Повітряних Сил Збройних Сил України, отримав одну з найважливіших нагород у галузі авіації в польському місті Гдиня.

Про це йдеться на офіційній сторінці  Генерального штабу ЗСУ у Фейсбук.

На Батьківщину пілот повернувся зі спеціальним призом Cumulus (Кумулус) за найкращий пілотаж на літаку-винищувачі Су-27, який він продемонстрував під час торішнього авіаційного показу Gdynia Aerobatic 2019.
«Cтатуетки «Повітряний Оскар» (Cumulus), як називають свої призи організатори, вручили п’ятий раз поспіль найкращим авіаційним спортсменам, пілотам, пілотажним групам, а також фотографам. За підсумками голосування під час міжнародного авіаційного опитування Cumulus-2019, яке розпочалось 1 грудня 2019 року, було визначено переможців у спортивних, авіаційних та спеціальних категоріях, а також в окремій категорії Cumulus Extreme», йдеться в повідомленні.

Український військовий льотчик підполковник Юрій Булавка вразив своїм виступом публіку польського авіаційного показу, який відбувався впродовж 16-18 серпня 2019 року. На його виступ з’їхалися прихильники авіації з усієї Європи, а колеги з інших країн не стримували свого захоплення від виконання фігур вищого пілотажу, які на інших літальних апаратах важко відтворити.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру