Олександр Турчинов переконаний: за збитий в Ірані український літак несе відповідальність і Росія

Дата: 12.01.2020
Автор:

Російська сторона, як головний союзник і постачальник озброєння Ірану, несе рівнозначну з офіційним Тегераном відповідальність за збиття 8 січня 2020 року пасажирського літака “Міжнародних українських авіаліній”.

Про це на своїй сторінці заявив екссекретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає Еспресо.TV.

“Це вже другий пасажирський “Боїнг”, який за останній час знищується російською ракетою. І так само, як і у випадку з малайзійським літаком, керівництво РФ у своїх офіційних заявах намагалося не тільки підтримати Іран як свого стратегічного партнера, але і дезінформувати міжнародну спільноту, вигадуючи брехливі версії цієї жахливої трагедії”, – наглолсив він.

На думку Турчинова, Україна повинна негайно вимагати позачергового засідання Радбезу ООН з метою “забезпечення проведення об’єктивного розслідування цього страшного злочину та притягнення до відповідальності не тільки керівництва Ірану, але і їх військового союзника – Російської Федерації”.

Росія, за його словами, “системно підтримує тероризм та в порушення міжнародних санкцій поставляла до Ірану смертоносну зброю, готувала військових фахівців і, не виключно, надавала безпосередню допомогу при підготовці ракетної атаки, що відбулася 8 січня”.

Уламок російської ракети на місці збиття українського літака

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру