СБУ затримала агітатора за ідею створення так званої “Одеської народної республіки”

Дата: 03.12.2019
Автор:

Контррозвідники Служби безпеки України викрили в Одесі агітатора, який активно підтримував ідею створення так званої “Одеської народної республіки” та пропагував федералізацію південно-східних регіонів України для виходу з нашої держави.

Як повідомляє пресцентр відомства, оперативники СБУ задокументували факти розміщення пропагандистом в інтернеті антиукраїнських гасел для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Одеському регіоні. Зловмисник також робив публічні заклики до зміни меж території України та розпалював міжнаціональну ворожнечу.

Чоловік періодично виїжджав на тимчасово анексовану територію АР Крим, де, за інформацією спецслужби, контактував із особами, які обґрунтовано підозрюються у проведенні розвідувальної діяльності проти України.

Під час слідчих дій за місцем проживання агітатора правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та інші речові докази, які підтверджують його протиправну діяльність.

 

Наразі зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Ухвалою Приморського районного суду Одеси підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб. Тривають слідчі дії.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру