Канада інвестує в безпеку України 105,6 млн доларів

Дата: 01.12.2019
Автор:

Канадський уряд запланував 105,6 млн доларів для стратегічних цілей реформування у секторі безпеки та оборони України, повідомляє видання ШоТам.

Канадська навчальна тренувальна місія UNIFIER четвертий рік поспіль вишколює українських військових за натовськими стандартами. Перші дві сотні кваліфікованих фахівців із «кленової» країни долучилися до розбудови спроможностей наших силових структур ще у серпні 2015-го.

Відтоді було започатковано та реалізовано 338 різноманітних навчальних програм. Якісну перепідготовку здобули понад 14,6 тисячі службовців сектору безпеки. Формат співпраці виявився настільки ефективним і вдалим для обох держав, що цю місію продовжено до 2022 року.

За словами новопризначеного командира 9-ї ротації канадського контингенту місії UNIFIER підполковника Джефрі Тупа, все починалося з тактичної підготовки підрозділів ЗСУ на базі Міжнародного навчального центру Національної академії імені гетьмана Петра Сагайдачного.

“Із часом зросла й географія нашої присутності й різновиди підготовки. Нам уже допомагають ваші інструктори, які пройшли навчання у минулі роки. Змішані команди інструкторів проводять навчання не лише на Львівщині, а й у Києві, Кам’янці-Подільському, Миколаєві, Житомирі, Дніпрі, Харкові. Низку програм виконують на базі видових навчальних центрів”, — зауважив підполковник Джефрі Туп.

Одне зі значних досягнень партнерів із Канади — адаптація навчальних програм до нашого законодавства й відкриття 2016-го у Львові навчального центру Військової служби правопорядку. Нині це потужний заклад підготовки з мультинаціональним викладацьким складом із Литви, Польщі, Данії, США, Великобританії, Грузії, Чехії. У перспективі саме його випускники стоятимуть біля витоків Військової поліції, яку ще слід створити.

Операція UNIFIER — важлива складова багатогранної підтримки нашої країни з боку Канади. У заяві щодо рішення про продовження цієї місії прем’єр-міністр країни Христя Фріланд наголосила: «Ми непорушні у відданості суверенітету й територіальній цілісності України, яка просувається до стабільного, демократичного та успішного майбутнього».

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру