Американець змусив через суд визнати, що борщ – це українська страва

Дата: 01.12.2019
Автор:

37-річний Кілліан Деро Гоффман з Нью-Йорка побачив у супермаркеті у США, власником якого був росіянин, напис: “Борщ — це російська страва”.

Цей напис так обурив чоловіка, який вболіває за Україну, що він подав до суду на крамницю. І переміг, пише expres.online.

“Подав судовий позов про навмисне введення в оману споживачів. Я використав інформацію, підтверджену міжнародною агенцією (International ISBN Agency), де вказано, що борщ — страва українського походження. Цю агенцію дуже поважають у всьому світі, тож у судді не було підстав сумніватися. В результаті, буквально нещодавно, суд виніс рішення на мою користь. Борщ — це українська страва”, – говорить чоловік.

Власники магазину були змушені прибрати неправдиву інформацію з вітрини.

Кілліан розмовляє солов’їною так, що може втерти носа багатьом українцям! Він — американець бельгійського походження. Працює програмістом, помічником юриста, є власником віртуального мобільного провайдера.

“Моя прабабуся була українкою, а прадід — німцем, — розповідає американець “Експресу”. — Він служив солдатом СС, але згодом перейшов на бік українських повстанців, бо ненавидів нацистів і більшовиків. У Другу світову війну прадідусь, щоб урятувати життя своїй дружині й доньці Алевтині, відправив їх у Харківську область, у маленьке село Судиха”, – говорить Депо.

Прадід вивів українських солдатів з-під обстрілу дорогою, яку знали лише німці. Згодом його за це розстріляли. У пам’ять про моїх рідних я вирішив вивчати українську мову”.

Нагадаємо: на початку 2019 року російська урядова організація “Росспівробітництво” нахабно заявила, що борщ – це їхня національна страва.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру