Українська комп’ютерна гра з боями на руїнах Москви номінована на престижну міжнародну премію

Дата: 22.11.2019
Автор:

Організатори престижної премії The Game Awards назвали цьогорічних номінантів. До списку “Найкращі екшн-ігри року” потрапила й гра від українських розробників – Metro: Exodus.

The Game Awards – це одна з найвідоміших премій, яка відзначає досягнення розробників комп’ютерних ігор. Зауважимо, The Game Awards в 2014 році заснував підприємець Джофф Кайлі і з тих пір він щорічно проводить цю премію. Нагадаємо, минулого року найкращою грою року стала God of War, також в багатьох категоріях відзначили вестерн Red Dead Redemption 2.

Номінанти на премію “Найкраща екшн-гра 2019 року”

Зауважимо, Metro: Exodus – це гра від української студії 4A Games. Сюжет екшену написаний на основі романів Дмитра Глуховського.

Дії шутера стартують серед руїн постапокаліптичної Москви, користувач грає за протагоніста серії Артема, який вимушений воювати з чудовиськами і мутантами на вулицях зруйнованої російської столиці.

Комп’ютерна гра надзвичайно сподобалася геймерам України, Європи та США і здобуває все більшу популярність у Росії. Втім, пропагандисти останньої відгукнулися на тріумф українських розробників комп’ютерних ігор різкою критикою на телеканалі “Россия-24″ – гру Metro: Exodus там навіть назвали “махровою русофобією”. Як “докази русофобії”, пропагандисти сусідньої держави показують скрін-шоти з гри, де в кадрі зафіксовані “Кобзар” Шевченка, російсько-український словник і… замизгана стара кухонна газова плита з назвою “Іскандер” – як у розрекламованих російських ракет. Цікаво, що російський письменник (у минулому – військовий журналіст) Дмитро Глуховський, за книгою якого розроблена гра, підтримав українців, різко відповівши московським пропагандистам: мовляв, русофобія – це якраз те, що вони творять з екранів телевізорів.

Повний список номінацій та номінантів The Game Awards 2019 можна переглянути на офіційному сайті премії. А переможців оголосять вже 12 грудня 2019 року.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру