СБУ знешкодила російського агента, який закликав скоїти теракти до річниці Майдану

Дата: 21.11.2019
Автор:

Співробітники СБУ затримали жителя Дніпропетровської області, який за завданням російських спецслужб поширював у соцмережах заклики здійснювати теракти в День Гідності і Свободи, 21 листопада.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Чоловіка залучили до співпраці з інформаційною групою “Сапфір”, створеною Генштабом російської армії. На співпрацю він погодився з ідеологічних міркувань.

“За завданням кураторів провокатор від імені проукраїнського активіста зареєструвався в соцмережах. Напередодні Дня гідності і свободи провокатор почав розміщувати заклики до вчинення терористичних актів в найбільших містах України, зокрема Києві, Дніпрі, Харкові та Одесі”, – йдеться в повідомленні.

У СБУ повідомили, що задум російських спецслужб полягав у тому, щоб створити інформаційний фон для дестабілізації ситуації в Україні напередодні і під час святкування.

“У разі здійснення будь-яких реальних провокацій або заворушень російські ЗМІ були готові поширити інформацію про їхню організацію саме учасниками патріотичних організацій і рухів. Це повинно було негативно вплинути на міжнародний імідж України в світі”, – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що співробітники СБУ обшукали будинок зловмисника, в комп’ютерній техніці знайшли докази, необхідні для досудового розслідування за ст. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту) Кримінального кодексу України, яка передбачає 5 років ув’язнення.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру